H o t e l i z e r .

Loading

Εισαγωγή

Σύμφωνα με τον κανονισμό 2016/679 της ΕΕ και την μέχρι σήμερα σχετική νομοθεσία για την προστασία των φυσικών προσώπων απέναντι στην μη εξουσιοδοτημένη επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, για την κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/EΕ, που εφαρμόζεται υποχρεωτικά μέχρι την 25/5/2018 σε όλη την επικράτεια της ΕΕ και από εταιρείες που εδρεύουν σε τρίτες χώρες, οι οποίες επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα φυσικών προσώπων κατοίκων της ΕΕ και αναφορικά με την επεξεργασία των δεδομένων αυτών, η HOTELIZER LTD (Πάροχος) συνάπτει με τους πελάτες της Συμβάσεις Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΣΕΠΔ) που εκτός από την ρητή δήλωση της HOTELIZER LTD ότι η τελευταία τηρεί όλους τους τυποποιημένους συμβατικούς όρους που έχουν γίνει αποδεκτοί από την ΕΕ καθώς και τις υποχρεώσεις της αναφορικά με τον κανονισμό της ΕΕ 2016/679 και αναφορικά με την παροχή των υπηρεσιών της όπως αυτές περιγράφονται στην Σύμβαση, περιλαμβάνουν και οριοθέτηση τόσο του πεδίου ευθύνης της HOTELIZER LTD σε σχέση με την οριοθέτηση του πεδίου ευθύνης του Συνεργάτη καθώς και τρίτων υπεργολάβων του Συνεργάτη που ο τελευταίος χρησιμοποιεί για τις δραστηριότητές του ως τουριστικού καταλύματος.

Η εν λόγω οριοθέτηση ευθύνης λαμβάνει χώρα προκειμένου η HOTELIZER LTD να παρέχει περαιτέρω επαρκείς μηχανισμούς διασφάλισης αναφορικά με τα δεδομένα φυσικών προσώπων που τυγχάνουν επεξεργασίας τόσο από την HOTELIZER LTD όσο και από τον Συνεργάτη, η οποία επεξεργασία λαμβάνει χώρα και είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της Σύμβασης αναφορικά με τη χρήση του προγράμματος (λογισμικό) διαχείρισης για τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχειακές μονάδες (Property Management System) με την διακριτική ονομασία “HOTELIZER PMS” (εφεξής HOTELIZER PMS), - του οποίου η HOTELIZER LTD έχει νόμιμο δικαίωμα να παραχωρεί την χρήση της έναντι συνδρομής.

Ως εκ τούτου, η παρακάτω ΣΕΠΔ έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού της ΕΕ 2016/679 καθώς και της εντεύθεν παραχθείσας νομοθεσίας της ΕΕ όπως ισχύει μέχρι σήμερα στις χώρες της ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα ιδιαίτερα και επισυνάπτεται στην Σύμβαση ως αναπόσπαστο μέρος αυτής.

Σύμβαση Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΣΕΠΔ)

Μεταξύ των συμβαλλομένων έχει υπογραφεί η Σύμβαση, στα πλαίσια της οποίας η HOTELIZER LTD ως ο «Εκτελών την Επεξεργασία» προβαίνει σε επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων (καλούμενα στο εξής «Δεδομένα», ή/και «Προσωπικά Δεδομένα») για λογαριασμό του «Υπεύθυνου Επεξεργασίας». Ως εκ τούτου μεταξύ της HOTELIZER LTD και του Συνεργάτη συμφωνούνται οι παρακάτω όροι επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων λαμβανομένων προηγουμένως υπόψη των εξής:

  • Για τους σκοπούς της παρούσας ΣΕΠΔ, η HOTELIZER LTD λειτουργεί ως Εκτελών Επεξεργασία. Σε περίπτωση που η HOTELIZERLTDαποκτήσει κάποιον άλλο υπεργολάβο πλην των αναφερόμενωνστο Εκθεμα 1 θα ενημερώνει αντίστοιχα τον Συνεργάτη και θα δεσμεύει τον εν λόγω υπεργολάβο με αντίστοιχη σύμβαση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Ο Συνεργάτης καθώς και οποιοσδήποτε τρίτος ενεργεί για λογαριασμό του επεξεργασία δεδομένων φυσικών προσώπων δυνάμει συγκεκριμένης συμβάσεως/συμφωνίας (πχ υπεργολαβίας, προμήθειας κλπ) θα αναφέρεται παρακάτω ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας.
  • H παρούσα ΣΕΠΔ αποτελεί την συμφωνία οριοθέτησης ευθύνης των συμβαλλομένων αναφορικά με τις επιταγές του Κανονισμού της ΕΕ 2016/679 και της εντεύθεν σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ, του εναρμονισμού της στην Ελληνική έννομη τάξη (Ν. 3471/2006, Ν 4624/2019), καθώς και του Ηνωμένου Βασιλείου (μετά το brexit) που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα, (εφεξής GDPR), η οποία ευθύνη απορρέει από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων που είναι απαραίτητη για την χρήση της HOTELIZER PMS όπως αυτή περιγράφεται στην Σύμβαση και τον GDPR.
  • Οποιοσδήποτε όρος τυχόν δεν διευκρινίζεται με την παρούσα (ΣΕΠΔ), θα έχει το νόημα που του αποδίδεται από την Σύμβαση.
  • Η παρούσα ΣΕΠΔ επίσης περιλαμβάνει:
    • EKΘΕΜΑ 1 που περιέχει λίστα τρίτων που ενεργούν περαιτέρω επεξεργασία προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων για λογαριασμό του Εκτελούντα Επεξεργασία δυνάμει συμβάσεως/συμφωνίας με τον τελευταίο καθώς και πληροφορίες για την έδρα τους.
    • EKΘΕΜΑ 2 που περιέχει λίστα τρίτων που ενεργούν επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λογαριασμό του Υπεύθυνου Επεξεργασίας
    • ΕΚΘΕΜΑ 3 ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΚΘΕΜΑ 4 ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Είστε έτοιμοι

για μια δοκιμη;